• We doen het Samen

  Op de Bron zijn ouders op verschillende manier actief betrokken. We vinden het belangrijk dat ouders betrokken zijn bij de school. En we willen onderlinge contacten stimuleren. Samen vormen we De Bron. Een paar voorbeelden: ouders van De Bron geven samen met de leerkrachten invulling aan de

  tussenschoolse opvang (TSO)

  er is een activiteitencommissie. En u kunt zich als ouder opgeven om te helpen bij diverse activiteiten. Zo bouwen we de school niet alleen samen, maar leren we ook van elkaar. Naast de

  Activiteitencommissie

  hebben we ook, een

  Identiteitscommissie

  een

  Medezeggenschapsraad

  en een

  Gebedsgroep

 • Uw kind bij ons op school

  De Bron is een school met een kleinschalig en open karakter, kinderen en ouders kennen elkaar. De lijnen tussen thuis en school zijn kort.

  Naast de reguliere spreekavonden kunt u altijd een afspraak maken om uw zorgen of vragen te bespreken. Iedere dag heeft u de mogelijkheid om uw kind in de klas te brengen. U kunt dan zien wat uw kind op school leert, kennismaken met klasgenoten en hun ouders en kort contact met de leerkracht hebben. Ook bent u iedere maandagmorgen welkom bij de weekopening en een keer per maand bij de groepspresentatie.

  Er is eigenlijk geen betere manier om de dag te beginnen, of om iemand te leren kennen, dan met een kop koffie of thee. Daarom worden er, verspreid over het jaar, koffieochtenden op school georganiseerd. Tijdens deze momenten kunnen ouders in gesprek met elkaar en met de directeur van de school. Op deze manier willen we de onderlinge contacten stimuleren en op een informele manier zaken die de school aangaan delen. Ook horen we altijd graag de inbreng en ideeën van ouders.

  U bent van harte welkom voor een rondleiding als u interesse heeft om uw kind aan te melden op De Bron. Tijdens de rondleiding vertellen we graag meer over De Bron maar kunt u ook echt zien en ervaren hoe het is op De Bron. Aan het einde van het gesprek krijgt u een informatiepakketje mee zodat u alle informatie nog eens terug kunt lezen. Heeft u na de rondleiding interesse om uw kind aan te melden op De Bron, dan neemt u contact op om een kennismakingsgesprek met directie en IC te plannen.

  Inschrijven voor een rondleiding

 • Ouders aan het woord

  “Samen op zoek naar het beste voor je kind… We wilden een school die er samen met ons op uit is om onze kinderen tot bloei te brengen. Dat ze hun eigen mogelijkheden ontdekken en die leren inzetten op momenten dat ze tegen hun eigen grenzen aan lopen. Vooral de laagdrempelige manier van contact met de leerkrachten maakt dat wij De Bron ervaren als een school waar we dit als leerkrachten en ouders samen doen. Tot in groep 8 mag je als ouders mee de klas in en heb je de gelegenheid om iets van de schooldag van je kind mee te krijgen of iets kleins met de leerkracht te delen.”

  “Omdat De Bron een kleinschalige school is, ken je veel andere ouders en kinderen. Dat geeft een veilig gevoel. Je wordt echt gezien. Naast persoonlijke aandacht, staat God echt centraal op De Bron, dat is in alles verweven. De moderne, christelijke liedjes die de kids op school leren, zingen we thuis uit volle borst mee! Vanaf groep 1 werken kinderen met “The Leader in Me” (Steven Covey), wat gaat over eigen verantwoordelijkheid nemen, probleemoplossend kunnen denken en goed kunnen samenwerken. Zo leren kinderen van jongs af aan op een laagdrempelige manier dat ze invloed hebben op de gebeurtenissen van alledag. Dat maakt De Bron voor ons absoluut uniek!”

  “De Bron is een school die allereerst aandacht heeft voor wie onze zoon is, in plaats van voor wat hij allemaal kan. Dat geeft veiligheid om jezelf te durven zijn en in je eigen tempo te leren. Die betrokkenheid zie ik niet alleen terug bij de leerkrachten, maar ook in de interactie tussen leerlingen van verschillende leeftijden onder elkaar, en niet te vergeten… bij de gezellige BBQ-jaarafsluiting, met leerkrachten, ouders én alle kinderen.”

  “Er is meer in het leven dan taal, rekenen, aardrijkskunde en geschiedenis. Op De Bron leren mijn kinderen over Jezus. Jezus is enthousiast over kinderen, en dat enthousiasme ervaar ik op De Bron ook voor de kinderen. Er is persoonlijke aandacht, aandacht voor creativiteit en er wordt geïnvesteerd in een sterk karakter in combinatie met christelijke normen en waarden. Een goede basis voor de rest van hun leven.”
 • Ouders