Tussenschoolse opvang

Alle kinderen van De Bron blijven tussen de middag op school eten. Het is niet verplicht maar wel voor de hand liggend aangezien we een half uur pauze hebben, voorafgaand van een kwartier eten. In de jongste groepen wordt daar meer tijd voor genomen.

De kosten voor het op school eten bedragen €0,50 per keer. De kinderen eten bij de eigen leerkracht in de groep en worden vervolgens overgedragen aan de TSO ouders. Zij begeleiden de kinderen tijdens het spel buiten of binnen. We werken met een vaste groep TSO ouders.

We hebben korte lijnen tussen deze ouders en de leerkrachten zodat we er samen voor zorgen dat de kinderen een fijne tijd hebben tussen de middag.

Wil jij ook TSO-ouder worden? We kunnen je hulp goed gebruiken. Een TSO-ouder is in de lunchpauze van de kinderen aanwezig om te begeleiden en toezicht te houden op het schoolplein (tijden van 12.00-13.00 uur). Moeder Kyon draait al langere tijd mee bij de tussenschoolse opvang. “Zelf vind ik het contact met de kinderen heel leuk! Ik wil de kinderen een goed en ontspannen half uurtje pauze geven. Soms is het nodig conflicten tussen kinderen bespreekbaar te maken, leuk om hen te helpen om dingen onderling te leren oplossen. Dit zijn leuke leermomentjes waar je ze bij mag begeleiden. En daarnaast is het natuurlijk waardevol om je eigen kinderen te zien binnen de groep!” Wil jij meer informatie of (tijdelijk) meedraaien? Mail naar directie.brn@debronbarneveld.nl.