Kinderen

…verdienen onderwijs op maat

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen steeds iets nieuws leren.
Alle kinderen verdienen aandacht en zorg. Onderwijs op maat.

Wie moeite heeft met een bepaald onderdeel krijgt extra hulp en extra oefenstof.
Wie goed kan leren heeft behoefte aan extra uitdagende opdrachten.

Op de hiernaast aangegeven pagina’s kunt u lezen hoe het onderwijs er bij ons uitziet.

Hieronder een aantal uitspraken van oud-leerlingen hoe zij hun basisschooltijd hebben ervaren:

“Ik vind De Bron echt een geweldige school omdat de school klein is en daarom ken je ongeveer iedereen. Op deze school heb ik geleerd dat iedereen erbij hoort en dat iedereen een eigen talent heeft en dat we elkaar helpen als iemand het moeilijk heeft.” (Marjolein, oud-leerling)

 “Ik vond De Bron een hele leuke school omdat we een superleuk natuurplein hadden. Ook merkte je goed dat we een christelijke school zijn doordat we elke week een weekopening hadden en elke dag een Bijbelverhaal horen en liedjes zingen.”  (Roos, oud-leerling)

 “De Bron is echt een christelijke school, elke week hebben we wel een weekopening. Ook in de klas hebben we elke dag Bijbelverhaal en zingen we meestal een liedje. Daardoor hebben we ook veel van het geloof meegekregen.” (Rebecca, oud-leerling)

 “Op de Bron heb ik geleerd hoe je je knop om moet zetten zoals als je boos dat je dan ook weer rustig aan moet doen, of als je een fout maakt dat je daar ook van mag leren.” (Roan, oud-leerling)

 “Met dank aan juf Anne-Linde en juf Ellis ben ik nu veel beter in rekenen dan eerst. En wat ik geleerd heb is dat je nooit moet zeggen: “Ik kan het niet!” maar: “Ik kan het nog niet!” (Roos, oud-leerling)

 “Mijn einddoel voor ogen is dat ik heel handig word met mijn handen. Wat ik heb geleerd op school is dat ik de zaag scherp moet houden, belangrijke zaken eerst. Wat ik ook heb geleerd is met mensen samenwerken waar het teamwerk niet zo best gaat, maar dat ik daarbij ook mijn knop kan omzetten.” (Joshua, oud-leerling)