Het team van de Bron

Met een enthousiast team dragen we de zorg voor uw kind(eren). Naast de leerkrachten hebben we een IB’er, een onderwijsassistent en collega’s en stagiairs die onderwijsondersteunende en administratieve taken doen binnen de school.
Elke medewerker op De Bron heeft een persoonlijk mission statement, omdat als je begint met het einddoel voor ogen (maak een plan, gewoonte 2), je ook goede keuzes kunt maken om daar te komen!

Kleuterjuffen Janine, Dorien en Anne-Margreet

Bij de kleuters kiezen we ervoor om met gecombineerde groepen te werken, omdat kinderen zich in sprongen ontwikkelen en op deze manier ook van en met elkaar kunnen leren. De kleutergroepen krijgen les van Janine, Anne-Margreet en Dorien.

Juf Janine heeft naast de PABO ook Orthopedagogiek gestudeerd. Ze is gestructureerd, opgeruimd, werkt graag met to do-lijstjes en houdt van woordgrapjes. Ze is een denker en is niet alleen een hele lieve juf, maar ook een geduldige. “Het leukst aan mijn werk vind ik als ik merk dat alle kinderen het fijn vinden om naar school te gaan. Dat ze zich daar gezien en geliefd voelen. Het geeft me voldoening als ik na een schooljaar terugkijk, m’n aantekeningen en observaties lees, en zie dat elk kind enorm gegroeid is!”

Juf Anne-Margreet is ontzettend creatief en neemt het liefst zoveel mogelijk spelletjes, handpoppen, knutselspullen en boeken van thuis mee om te gebruiken in de klas. Haar hart voor kinderen is te zien in alles wat ze doet. Anne-Margreet heeft zich gespecialiseerd in het jonge kind en werkt vanuit haar mission statement: “Van proberen kun je leren!” Ze is naast het werken met kinderen ook gek op haar man Jos, familie, op natuur, lezen en fotograferen.

“Een kind leren kennen. Liefde geven en zorgen voor veiligheid en samen met dat kind, de ouders en collega’s kijken wat dit kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en gelukkig te zijn. Het is zó gaaf om een aantal jaar intensief met een kind op te trekken.” Dat is wat juf Dorien voldoening geeft in haar werk. Haar missie hierbij is: ‘Give the children roots and wings.’ “Want het is mijn droom dat kinderen durven te vliegen! Ze leren eerst zichzelf kennen (roots) en kunnen én durven daarna de wereld in te gaan, te vliegen. Dat mogen begeleiden, activeren, enthousiasmeren in de cruciale kleuterjaren, daar geniet ik van.” Dorien is naast kleuterjuf en talentbegeleider ook teamleider en daarmee deel van ons leiderschapsteam.

In de middenbouw staan Desiree en Levi voor de klas. Desiree staat voor groep 3 en Levi voor groep 4/5.

Er zijn eigenlijk geen kinderen op onze school te vinden die niet gek zijn op juf Desiree. Ze is misschien wel de allerliefste juf van de school, dat vinden de kinderen van groep 3 in ieder geval. Desiree is heel creatief, optimistisch en ze houdt bovendien van grapjes! Ze brengt haar eigen rust over op de kinderen, en ze heeft het talent om een kind echt te zien. Niet gek dus dat iedereen graag bij haar in de buurt is! Haar mission statement is: “Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!”

Meester Levi geeft les aan groep 4/5. Spelletjes doen in de klas en het gezellig hebben met elkaar vindt hij belangrijk. Behalve van gezelligheid houdt Levi van muziek (er wordt veel gezongen in groep 4/5) en koken (zoals pizza uit zijn eigen pizza-oven). Zijn favoriete vak om te geven is toch wel taal en zijn mission statement is niet voor niets een gedicht. Levi weet een veilige en open sfeer in de klas te creëren en vindt het werken aan ieders zelfstandigheid, de kinderen leren regie te nemen op hun leven elke keer weer een supergaaf proces om mee te maken en aan bij te mogen dragen.

Groep 5/6 krijgt les van twee juffen: Anita en Corine

Juf Anita is onuitputtelijk en al vele jaren betrokken bij De Bron. Zij zet altijd de kinderen centraal. Zij heeft ontzettend veel liefde voor ieder uniek kind en een talent om elk kind in zijn of haar waarde te laten. Haar mission statement is: “Sta op en schitter.” Voor elk kind kan ‘schitteren’ er anders uit zien en dat heeft niets te maken met hoe slim of stoer je bent. Anita heeft een speciale antenne voor gevoelige kinderen, maar ze houdt ook enorm van een lolletje trappen en feestjes (misschien heeft ze dat te danken aan haar Limburgse roots). Ze leest graag voor in de klas, gaat een uitdaging niet uit de weg en heeft ontzettend veel expertise om niet alleen in de klas maar ook in de visie en ontwikkelingen van de school van grote waarde te zijn.

Juf Corine ziet kinderen graag groeien, het is haar drijfveer om les te geven. De veelzijdigheid en dat geen dag hetzelfde is vind ze leuk. Ieder kind brengt iets unieks in de klas. Kinderen zijn puur, zitten vol energie en enthousiasme en dat geeft mij elke dag plezier in mijn werk.
“Ik hou ervan om te ontdekken hoe elk kind leert en hoe ik ze het best kan motiveren om tot leren kan komen.” Corine is een enthousiast, optimistisch en creatief persoon, met grote liefde voor God en Zijn Schepping. Dat hoopt zij over te dragen voor de klas.

Groep 7 krijgt les van Kees en Corine.

Meester Kees: Mijn passie om meester te zijn is om een groep te creëren waarbij ieder kind zich gezien en gekend weet. Elk kind heeft een kracht van binnen en ik vind het supergaaf dat ik mag begeleiden om die tot bloei te laten komen. De mooiste momenten zijn dat er een lach tevoorschijn komt en de handen omhoog gaan: ‘Yes, ik kan het!’ Ik vind sporten ook belangrijk, dus in de lessen is er aandacht voor beweging en creativiteit!

Groep 8 krijgt les van Annet en Heleen.

Juf Heleen: “Als juf ben ik betrokken, geef ik duidelijkheid en ben ik gemotiveerd om het beste in kinderen naar boven te halen. Het allerbelangrijkste vind ik dat ik kinderen liefdevol mag begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, ieder op hun eigen niveau. Het persoonlijke leiderschap in kinderen naar boven halen, geeft mij het meeste voldoening.” Heleen is nogal fanatiek, iemand die graag praat en ook houdt van hard werken en genieten van het leven. Ze is ongetwijfeld onze sportiefste juf: “Het leukste vind ik om mezelf en anderen uit te dagen… #ikkanhetNOGniet!”

Juf Annet werkt al zeventien jaar in het (speciaal) basisonderwijs, maar groep 8 blijft toch wel speciaal: “Het is een bijzonder schooljaar waarin je merkt dan de leerlingen een enorme persoonlijke groei doormaken, ze hebben vaak ook wat meer inzicht in wat hun doelen zijn en waar ze naar toe werken. Ik houd van de diepgang die je kunt hebben in gesprek met een kind. De samenwerking met ouders vind ik hierin ook erg belangrijk, we doen het samen.” Naast onderwijs heeft Annet een passie voor volleybal, toneelspelen en acteren. Ze geeft theaterlessen op verschillende bassischolen en speelt zelf toneel in Barneveld.

Juf Petra is onze onderwijsassistent. “Het werken met kinderen vind ik leuk omdat ieder kind anders is. Ik vind het belangrijk dat een kind zich gezien en geliefd voelt.” Petra haalt energie uit de succeservaringen van kinderen die na een tijdje samen hard werken aan iets wat ze moeilijk vonden, hun doel behalen. Verder houdt ze van gezelligheid, dus voordat zij met een kind voor een specifiek doel aan de slag gaat, wordt er altijd eerst een gezellig praatje gemaakt.

Marjanne is juf van de flexgroep. Zij werkt op donderdag- en vrijdagochtend op De Bron. Het werken met kinderen vindt zij elke keer weer een voorrecht. “Het geeft me veel voldoening en blijdschap. Ik vind het leuk om de kinderen in de flexgroep in een kleine, veilige setting uit te dagen en een beroep te doen op hun creativiteit en oplossingsvermogen.” In de flexgroep lopen kinderen tegen andere problemen aan dan in de klas. Marjannes is dat de kinderen met meer zelfvertrouwen terugkomen in de klas, doordat ze ervaren dat ze moeilijke problemen kunnen oplossen en zelfkennis krijgen over hun manier van werken en leren.

Arianne is onze intern begeleider (IB’er). Zij is verantwoordelijk voor de (coördinatie en begeleiding van) leerlingenzorg, onderwijs en ze helpt leerkrachten en ouders met hulpvragen over kinderen.

Op administratief gebied wordt het team ondersteund door Ellies. Zij doet secretariële taken ter ondersteuning van de directie en de nieuwbouw (gepland in 2024). “Ik ben enthousiast dat ik mijn organisatietalent voor De Bron kan inzetten. Ik vind het leuk proactief en zelfstandig te werken en zo anderen echt te ontlasten. Het is een voorrecht om als ouder én als collega bij de school betrokken te zijn.”

Last but not least: Inge is onze locatiedirecteur. Dat zij ‘de rij sluit’ is typerend voor haar, want ze zet graag de leerkrachten in hun kracht! En ze zet zich op vele manieren in voor de kinderen en de ouders van De Bron. Ze heeft een groot luisterend oor, een dienend hart en staat graag voor anderen klaar waarbij ze zich richt op de visie, leiding en algehele organisatie van de school.