Het team van de Bron

Met een enthousiast team dragen we de zorg voor uw kind(eren). Naast de leerkrachten hebben we leerkrachtondersteuners, onderwijsassistenten en collega’s die onderwijsondersteunende en administratieve taken doen binnen de school.
Elke medewerker op De Bron heeft een persoonlijk mission statement, omdat als je begint met het einddoel voor ogen (maak een plan, gewoonte 2), je ook goede keuzes kunt maken om daar te komen!

Kleuters: juf Janine,  juf Dorien en juf Anne-Margreet

Bij de kleuters kiezen we ervoor om met gecombineerde groepen te werken, omdat kinderen zich in sprongen ontwikkelen en op deze manier ook van en met elkaar kunnen leren. De kleutergroepen krijgen les van juf Janine, juf Anne-Margreet en juf Dorien.

Juf Janine heeft naast de PABO ook Orthopedagogiek gestudeerd. Ze is gestructureerd, opgeruimd, werkt graag met to do-lijstjes en houdt van woordgrapjes. Ze is een denker en is niet alleen een hele lieve juf, maar ook een geduldige. “Het leukst aan mijn werk vind ik als ik merk dat alle kinderen het fijn vinden om naar school te gaan. Dat ze zich daar gezien en geliefd voelen. Het geeft me voldoening als ik na een schooljaar terugkijk, m’n aantekeningen en observaties lees, en zie dat elk kind enorm gegroeid is!”

Juf Anne-Margreet is ontzettend creatief en neemt het liefst zoveel mogelijk spelletjes, handpoppen, knutselspullen en boeken van thuis mee om te gebruiken in de klas. Haar hart voor kinderen is te zien in alles wat ze doet. Anne-Margreet heeft zich gespecialiseerd in het jonge kind en werkt vanuit haar mission statement: “Van proberen kun je leren!” Ze is naast het werken met kinderen ook gek op haar man Jos, familie, op natuur, lezen en fotograferen.

“Een kind leren kennen. Liefde geven en zorgen voor veiligheid en samen met dat kind, de ouders en collega’s kijken wat dit kind nodig heeft om zich te ontwikkelen en gelukkig te zijn. Het is zó gaaf om een aantal jaar intensief met een kind op te trekken.” Dat is wat juf Dorien voldoening geeft in haar werk. Haar missie hierbij is: ‘Give the children roots and wings.’ “Want het is mijn droom dat kinderen durven te vliegen! Ze leren eerst zichzelf kennen (roots) en kunnen én durven daarna de wereld in te gaan, te vliegen. Dat mogen begeleiden, activeren, enthousiasmeren in de cruciale kleuterjaren, daar geniet ik van.” Doriens passie ligt bij jonge kinderen. “Want zij leren zichzelf kennen en gaan de wereld om zich heen verkennen en zo ontdekken wie de ander is en hoe ze met die ander om moeten gaan.” Doriens andere passie is cognitief talent (zij heeft een opleiding

Cognitief talent specialist en Midden Manager gedaan). “Mijn droom is dat kinderen zichzelf kunnen en durven te zijn. Deze groep kinderen is daar extra kwetsbaar in, omdat ze zich snel kunnen aanpassen en dit talent in de maatschappij niet altijd wordt gewaardeerd. Ik wil bijdragen aan de signalering van deze kinderen en hoe we hen wel in hun ‘kracht’ kunnen zetten en hoe ze zelf met hun talenten kunnen omgaan. En daar collega’s in ondersteunen. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit mooie werk kan en mag doen. Dat ik mijn passie dagelijks in de praktijk mag brengen.”

Naast het voor de klas staan, vindt Dorien het leuk om mee te denken met de visie van de school en die verder handen en voeten te geven. “En lijnen uit te zetten om de missie van de school uit te dragen.”

In de middenbouw geven juf Desiree en meester Levi les. Juf Desiree staat voor groep 3/4 en meester Levi voor groep 4/5.

Er zijn eigenlijk geen kinderen op onze school te vinden die niet gek zijn op juf Desiree. Ze is misschien wel de allerliefste juf van de school, dat vinden de kinderen van groep 3/4 in ieder geval. Desiree is jong, optimistisch, nooit te beroerd om haar handen uit de mouwen te steken en houdt van grapjes. Ze is rustig en brengt die rust ook over op de kinderen, en ze heeft het talent om een kind echt te zíen. Niet gek dus dat de kinderen graag bij haar in de buurt zijn! Haar mission statement is: “Herinner je gisteren, droom van morgen, maar leef vandaag!”

Meester Levi geeft les aan groep 4/5. Spelletjes doen in de klas en het gezellig hebben met elkaar vindt hij belangrijk. Behalve van gezelligheid houdt Levi van muziek (er wordt veel gezongen in groep 4/5) en koken (zoals pizza uit zijn eigen pizza-oven!). Zijn favoriete vak om te geven is toch wel taal. Zijn mission statement is niet voor niets een gedicht!

Levi is ondernemend, zelfstandig en heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waarmee hij een veilige en open sfeer weet te creëren in de groep. Levi heeft met name affiniteit met jonge kinderen: “…het werken aan hun zelfstandigheid, hen leren regie te nemen op hun leven is bij elk kind weer een supergaaf proces om mee te maken en aan bij te mogen dragen.”

Groep 6 krijgt les van twee juffen: juf Anita en juf Leontine

Juf Anita zou een standbeeld moeten krijgen, want zij is onuitputtelijk… en al vele jaren betrokken bij De Bron. Maar omdat ze zelf niet graag in het middelpunt van de belangstelling staat, doen we dat toch maar niet (dit stukje te lezen, is voor haar al moeilijk genoeg). Liever zet zij de kinderen centraal. Zij heeft ontzettend veel liefde voor de kinderen, en een echt talent om elk kind in zijn of haar waarde te laten. Haar mission statement is: “Sta op en schitter.” Voor elk kind kan ‘schitteren’ er anders uit zien en dat heeft niets te maken met hoe slim of stoer je bent. Anita heeft een speciale antenne voor gevoelige kinderen, maar ze houdt ook enorm van een lolletje trappen en feestjes (misschien heeft ze dat te danken aan haar Limburgse roots). Ze leest graag voor in de klas, gaat een uitdaging niet uit de weg en heeft ontzettend veel expertise om niet alleen in de klas maar ook in de visie en ontwikkelingen van de school van grote waarde te zijn.

“Alles wat je aandacht geeft, groeit!” Dat is het mission statement van juf Leontine. “De persoonlijke aandacht voor ieder kind vind ik belangrijk, zodat ieder kind zijn of haar talenten kan gaan ontwikkelen.” Juf Leontine is rustig én heeft humor, een goeie combi! Zij geeft twee dagen in de week les aan groep 6. Ze houdt ook van wandelen, in de natuur zijn, lezen en leren.

Juf Heleen geeft les aan groep 7

“Als juf ben ik betrokken, duidelijk en gemotiveerd om het beste in kinderen naar boven te halen. Het allerbelangrijkste vind ik dat ik kinderen liefdevol mag begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling, ieder op hun eigen niveau. Het persoonlijke leiderschap in kinderen naar boven halen, geeft mij het meeste voldoening.” Juf Heleen is fanatiek, een gezellige kletskous en houdt van hard werken en daarnaast genieten van het leven. Zij is niet voor niets ook contactpersoon voor onze activiteitencommissie, want haar passie is sport. “Het leukste vind ik om mezelf en anderen zichzelf uit te dagen… #ikkanhetNOGniet!”

Groep 8 krijgt les van juf Anne Linde, maar zij wordt tijdelijk vervangen door juf Rianne,  juf Annet en juf Jacolien.

Juf Anne Linde is vrolijk, gedreven en altijd op zoek naar wat ieder kind nodig heeft. Anne Linde is ontzettend creatief, ze is gek op drama en is ook gediplomeerd danslerares. Ze zet dit graag in in de klas. Haar mission statement: ‘God bless you, be a blessing!’

Juf Rianne 

 

Juf Annet werkt al zeventien jaar in het (speciaal) basisonderwijs, maar groep 8 blijft toch wel speciaal: “Het is een bijzonder schooljaar waarin je merkt dan de leerlingen een enorme persoonlijke groei doormaken, ze hebben vaak ook wat meer inzicht in wat hun doelen zijn en waar ze naar toe werken. Ik hou van de diepgang die je kunt hebben in gesprek met een kind. De samenwerking met ouders vind ik hierin ook erg belangrijk, we doen het samen.” Naast onderwijs heeft Annet een passie voor volleybal, toneelspelen en acteren. Ze geeft theaterlessen op verschillende bassischolen en speelt zelf toneel in Barneveld.

Juf Jacolien was al een bekende op onze school en staat dit jaar één dag in de week voor groep 8. Zij werkt als interim-leerkracht op verschillende CorDeo scholen (dus voor een bepaalde periode op een school). Daarnaast is zij gedragsspecialist. “Dit houdt in dat ik me bezighoudt met alles wat met gedrag en sociaal emotioneel leren te maken heeft, op team, groeps- en individueel niveau.” Die expertise zet ze ook in voor groep 8, een meerwaarde voor het team en de kinderen!

“Ik geniet ervan als kinderen kunnen stralen vanuit hun eigen talent.”

Kinderen en leerkrachten op De Bron worden ondersteund, zowel in als buiten de groep door leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten. Leerkrachtondersteuners geven bijvoorbeeld aan individuele of kleine groepjes leerlingen extra aandacht, zorg of juist uitdaging, zodat we passend onderwijs bieden voor elk kind.

De leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten op De Bron zijn: juf Lisette,  juf Marjanne,  juf Marloes,en juf Ellis.

Juf Lisette houdt van gezellige gesprekjes met de kinderen én ze heeft de grappige eigenschap dat ze graag woorden verbasterd: “…maar meestal gaat dat per ongeluk”. Ze is een betrokken en enthousiaste leerkrachtondersteuner, en haalt energie uit het behalen van vooruitgang bij uitdagende kinderen. “Een kind zien dat groeit en begrijpt, waar het zich eerst storend gedroeg… dat geeft mij enorm veel voldoening.”

Juf Marianne

Juf Marloes studeert nog voor “echte juf” maar zet haar talent ondertussen al in voor onze kinderen. Zij wilde van jongs af aan al juf worden. Marloes is een enthousiaste meid met grote dromen, ze is creatief en heeft humor. Contactleggen met de kinderen gaat haar heel natuurlijk af, Marloes is eerlijk en heeft veel persoonlijke aandacht voor de kinderen die ze begeleidt binnen en buiten de klas. “Het leuke vind ik dat elke dag anders is. Het geeft mij voldoening om de kinderen te zien groeien en ontwikkelen.”

Het hart van juf Ellis ligt bij kinderen in de bovenbouw. Zij biedt individuele begeleiding en extra hulp en geeft gymlessen. “Het geeft mij voldoening als ik iemand een stapje verder kan helpen, bijvoorbeeld bij Rekentijgers!” Ellis staat voor creativiteit, betrouwbaarheid, duidelijkheid en is ‘altijd klaar voor actie’. Haar hobby’s en talenten: fotograferen en padellen. Juf Ellis werkt dit jaar alleen nog op de vrijdagochtend op De Bron, want zij is ook gymjuf geworden in Ede.

Juf Gretha is onze intern begeleider (IB’er). Zij is verantwoordelijk voor de (coördinatie en begeleiding van) leerlingenzorg en ze helpt leerkrachten en ouders met hulpvragen over kinderen.

Juf Gretha omschrijft zichzelf als: “theeleut, analytisch, betrokken, zorgzaam, verbindend”. Als ze er aan toe komt, brengt ze onder schooltijd al haar collega’s een kopje thee. Ze is dus ook een echte teamplayer en ja… enorm zorgzaam! “Het meedenken en puzzelen over hoe we elk kind het beste tot zijn recht doen komen, geeft mij voldoening. Ook mijn motto is: ‘alles wat je aandacht geeft groeit!’” Gretha wil niets liever dan het beste in kinderen naar boven halen. “Mensen vragen vaak: ‘Wat doet een IB’er nou eigenlijk?’ Eigenlijk doe ik heel veel verschillende dingen. Ik bespreek de groep en de leerlingen met de leerkrachten en de ondersteuning. Daarbij is mijn doel om de leerkracht in zijn kracht te zetten. Dat is mooi werk. Ook heb ik contacten met externen die betrokken kunnen zijn bij een kind, zoals logopedisten, fysiotherapeuten of de GGD. En ik houd het overzicht in wat er nodig is, schoolbreed en op het niveau van het kind.” Gretha is dit jaar gestart met een masteropleiding Contextuele hulpverlening binnen het onderwijs. Zij heeft heel veel zin om haar werk op die manier nog meer verdieping te kunnen geven.

Het team van De Bron wordt op administratief en secretarieel gebied ondersteund door Ellies (directiesecretaresse).

Ellies doet secretariële taken voor de directie en de nieuwbouw (welke is gepland in 2023). “Ik ben enthousiast dat ik mijn organisatietalent voor De Bron kan inzetten. Ik vind het leuk proactief en zelfstandig te werken en zo anderen echt te ontlasten. Het is een voorrecht om als ouder én als collega bij de school betrokken te zijn.”

Last but not least: juf Inge is onze locatiedirecteur. Dat zij ‘de rij sluit’ en pas helemaal onderaan deze pagina te vinden is, is typerend voor haar. Want ze zet graag de leerkrachten in hun kracht! En ze zet zich op vele manieren in voor de kinderen en de ouders van De Bron. Ze heeft een groot luisterend oor, een dienend hart en staat altijd voor anderen klaar. Haar grote visie en toewijding voor de school zie je terug in alles wat zij doet.

Juf Inge wordt tijdelijk vervangen door  meester Frank (interim directie).

Hij is bereikbaar via directie@debronbarneveld.nl.